Trådning, eller threading, är en tusenårig metod som används för att ta bort generande hårväxt hos både kvinnor och män. Vanligast är att man gör trådning i ansiktet – till exempel för att forma ögonbryn – eller att man tar bort fjun/hår på hakan, överläppen eller hela ansiktet. 
Vi är väldigt noggranna med att tråda bort strån som vi anser vara generande. Man trådar inte huden i onödan. Trådning är ändå en liten lätt påfrestning för huden.
Slutresultatet efter en trådning spelar väldigt stor roll hur man utför behandlingen. Tekniken samt för-efterbehandling är A och O. Hos oss behöver du inte vara orolig, vi har koll på allt. Våra tekniker för trådning utförs av hudterapeuter med lång erfarenhet som även arbetar med avancerad hudvård.
Innan alla behandlingar vi utför gör vi en hudanalys och vi utgår alltid från hudens tillstånd.
I många länder i Mellanöstern är det vanligast att tråda hela ansiktet. I Sverige väljer de flesta att fokusera på ögonbrynen och fjunen vid överläpp/underläppen. Metoden blir alltmer populär, fler visar intresse för denna urgamla metod. 
Hur går det till?
Vi rengör huden innan samt avslutar med en efterbehandling med lugnande ingredienser. 
Man använder en ren, tunn, tvinnad bomullstråd. Tråden tvinnas och läggs ovanpå huden där hårstrån ska avlägsnas. Den tvinnade delen dras sedan ihop så att den rycker ut håren från roten. Man fortsätter på samma sätt till dess att man uppnått önskad resultat. Man tycker ut stråna från roten med trådning. Det tar flera veckor tills stråna växer ut igen.
 
Gör trådning ont? 
 Om det inte skulle kännas nåt då utförs trådningen på fel sätt. Självklart känns det när man tycker ut så många hårstrån samtidig. Men dock är vi lätta på handen och rätt teknik används med skicklighet. 
Det går väldigt snabbt samt när man fixerar huden så minskas obehagskänsla. Det gäller att man andas och slappnar av så är det över när man minst anar det. Det är ytterst få utav våra kunder som klagar på smärtan. Men även dem klarar av det.
 
Känslan efter en behandling är att man får en baby-len hud!
Som vanligt så kan du alltid känna dig trygg i våra händer.

 Priser för trådning 

Med en tilläggstjänst på 200 kr av Depilar kan man få ett mer permanent resultat av hårborttagningen.

Läs gärna mer om Depilarsystem här

Kategorier: Tips & Råd